Missie

BD-Totaal staat voor een gezondere, groene en duurzame wereld. Als sinds 1993 hebben wij een gecertificeerd 100% biologisch assortiment voor catering, horeca en zorg. Niet alleen duurzaamheid maar ook de minimale belasting van natuur, milieu en grondstoffen zijn voor ons vanzelfsprekend. Tegenwoordig willen uw gasten dat lekker eten, duurzaamheid, biologisch en diervriendelijkheid op één bord passen. BD-Totaal heeft het passende assortiment en de know how om uw keuken en de wensen van de consument bij elkaar te brengen. En daar wordt alles en iedereen groener van!
Image

Goed voor de MENS

Weet wat je eet

We willen allemaal lekker en afwisselend eten. Maar tegenwoordig juist ook gezond, groen en duurzaam. Logisch dat u uw gasten het liefst biologisch wilt serveren. BD-Totaal heeft een 100% biologisch en duurzaam assortiment, al sinds 1993. Dus, als u voor groen en duurzaam gaat, is BD-Totaal uw groothandelspartner.

Goed voor het DIER

Ook voor dieren een goed leven

We vinden het allemaal belangrijk om respectvol met dieren om te gaan, zodat dierenleed en stress voorkomen worden. En dat dieren naar hun aard mogen leven. BD-Totaal levert alleen 100% biologisch (=diervriendelijk) vlees. Onze normen behoren tot de beste in Europa. Wij houden toch allemaal van dieren!

Image
Image

Goed voor de AARDE

We hebben er maar een: dus voorzichtig!

Planten en dieren leven van wat op de aarde groeit. Voor biologische boeren is zorg voor vruchtbare aarde erg belangrijk. Want van die aarde willen wij gezonde vruchten plukken. Het klinkt allemaal zo logisch en dat is het ook als je een echt groene keuze maakt. BD-Totaal levert daarom uitsluitend duurzaam en 100% biologisch voedsel.

BOEREN

Mensen die ons voedsel verzorgen, daar zorg je voor

Zoals voor ons allemaal geldt: ‘je moet er wel van kunnen leven’. Dus krijgen de boeren van ons een eerlijke prijs voor hun mooie producten. Kunnen ze zelf ook gezond leven en duurzaam blijven investeren in hun bedrijf. Fair toch?

Image
Image

BIODIVERSITEIT

Als je wilt blijven genieten van onze natuur

We willen allemaal graag blijven genieten van een rijk gevarieerde natuur. Biodiversiteit houdt de kracht en veelzijdigheid van de natuur in stand. En dat is in het belang van ons en de generaties na ons. Biologische producten zorgen voor de instandhouding van biodiversiteit.

DUURZAAMHEID

Anders produceren is echt niet zo moeilijk

Alles wat wij bij BD-Totaal doen is erop gericht dat wij en onze kinderen in een mooie wereld kunnen blijven leven. Groene stroom, afvalstromen recyclen, energiereducties en afvalwaterkringloop zijn een paar van onze eigen duurzame topics.

Image
Image

STREEKPRODUCTEN

Er zijn zoveel lokale bedrijven met prachtige producten

Naast biologisch kijken we ook naar de ecologische voetafdruk. Hoe kleinschaliger, schoner of regionaler, hoe liever het ons is. Binnenlands geproduceerd heeft altijd onze voorkeur!

CERTIFICATEN

Altijd je afvragen of eko oke is

Mooi gezegd over biologisch enzo, maar waar is de zekerheid over dit alles? Alle certificaten die we hebben, bijvoorbeeld EKO, Demeter, EU-verordening, geldende hygiene codes, zijn openbaar want geheimen hebben we niet. Ons devies ‘keep it clear’.

Download onze certificaten

( Klik op logo om te downloaden )