BD-Totaal heeft al een jarenlange relatie met De Veldkeuken, als leverancier, maar sinds 2020 ook als afnemer van het heerlijke 100% biologische ambachtelijke brood dat door De Veldkeuken wordt gebakken. De afstand tussen de bakkerij van De Veldkeuken en BD-Totaal is kort, maar zo’n 10 kilometer. Een fijne lokale partner dus! Een nieuwkomer in ons broodassortiment van De Veldkeuken is de biologische cinnamonroll, een heerlijk kaneelbroodje met rozijnen en walnoten. Lekker bij ontbijt, brunch of lunch of als verwennerij bij een kopje koffie of thee!

Het brood van De Veldkeuken wordt zeer gewaardeerd door onze klanten. Brood van De Veldkeuken is dan ook niet zomaar brood. Lekker brood bakken kost tijd! Het duurt wel 32 uur voordat de bakkerij zijn broden met knapperige korst en wijd gesponnen deeg aflevert. Er wordt geen bakkersgist gebruikt, maar een eigen moederdeeg, het (zuur)desem (in het Frans: ‘levain’). Zuurdesem ontstaat door spontane gisting van meel en water. De bakker verzorgt het moederdeeg elke dag door het te voeden met nieuw water en meel. Dit houdt het desem actief en levend. De broden worden met de hand gevormd en krijgen de tijd om te rijpen, rijzen en rusten waardoor zich een natuurlijke smaak en kwaliteit ontwikkelt. Omdat er veel water in het deeg wordt gebruikt, zijn er geen broodverbeter- of conserveringsmiddelen nodig.

René van der Veer, chef bakker van De Veldkeuken, gebruikt zoveel mogelijk biologische granen van Nederlandse bodem die gemalen worden m.b.v. wind- en waterkracht en zoekt, samen met de boeren en molenaars, de beste (oude) graanrassen uit. Hoe meer divers de gebruikte granen, hoe meer divers het Nederlandse cultuurlandschap én hoe gevarieerder de smaak van het brood.

Om logistieke redenen wordt het brood van De Veldkeuken (vooralsnog) diepvries aangeleverd. Bovendien wordt het brood ongesneden geleverd omdat het brood zo het lekkerst blijft. Als je de geur van gebakken brood in huis wilt halen en de korst weer knapperig wilt maken, dan kan je het brood even oppiepen in de oven (10 min. op 175ᵒ C).