In de zomerserie over onze lokale leveranciers hebben we deze week weer even aandacht voor Tuinderij De Landouw in De Glind. Daar komen nu namelijk de biologische aardappelen van het land. En die heerlijke aardappelen hoeven maar heel weinig kilometers af te leggen om op jouw bord te belanden. Verser en milieuvriendelijker kan niet!

De Carolus is een kruimige geelschillige aardappel met mooie rode, ondiepe ogen wat de Carolus prettig maakt om te schillen. Het kenmerkende van deze aardappel is dat hij een goede smaak weet te combineren met resistentie tegen Phytophtor en daardoor heel geschikt is om biologisch te worden geteeld. De Carolus is zowel een goede frites- als tafelaardappel.

De Alouette heeft een rode schil en is ook resistent tegen Phytophtora. Het is een aardappel die redelijk vast in de kook is, met een gele vleeskleur. De Alouette is prima geschikt om te koken en te bakken.

De Vitabella heeft een mooie gele kleur. Het is een vastkokende aardappel, maar wel licht kruimig op je bord. Behalve om te koken, bakken en frituren is de smakelijke Vitabella ook zeer geschikt voor een aardappelsalade.