In onze zoektocht naar lokale partners hebben wij ook Boerderij Eyckenstein ontdekt. Boerderij Eyckenstein is gevestigd in Maartensdijk, slechts 22 km bij BD-Totaal vandaan. Op deze boerderij worden Jersey stiertjes grootgebracht. En dat is bijzonder, want Jersey stiertjes zijn bij hun geboorte zo klein dat de reguliere handel geen interesse in ze heeft. Daarom worden de Jersey stiertjes meestal meteen na hun geboorte afgemaakt. Jacob Beeker brengt deze stiertjes op boerderij Eyckenstein echter wél groot. Uiteindelijk voor het vlees, maar pas na een echt en gezond leven.

Boerderij Eyckenstein is gelegen op de hoge zandgrond van de Utrechtse Heuvelrug. Het is een gemengd landbouwbedrijf met ongeveer 80 hectare natuurweilanden en 40 hectare natuurakkers. Het is uniek dat de boerderij hiermee volledig zelfvoorzienend is in het ruwvoer (vers gras en hooi) en het krachtvoer (gemalen granen). Ook het stro voor in de stal komt van eigen akker. De vaste stromest uit de stal wordt in het voorjaar op het land gebracht. Hiermee is de kringloop gesloten.

De Jersey koe is een kleine lichtbruine melkkoe, oorspronkelijk afkomstig van het Kanaaleiland Jersey. Het vlees van de Jersey koe is gemarmerd en heeft een uitgesproken smaak. De eerste maanden krijgen de stiertjes melk bij een pleegmoeder en daarna zijn ze zoveel mogelijk buiten. Ze eten vooral gras, aangevuld met biologische kruiden en granen van de eigen akkers van Eyckenstein. Er worden geen antibiotica, bestrijdingsmiddelen of kunstmest gebruikt.

Omdat het Jersey rundvlees langzaam gegroeid en gras-gevoerd is, is het dieprood van kleur, vol van smaak en bevat het gezondere (omega 3-) vetzuren. Nieuwsgierig geworden? Bij BD-Totaal kan je nu een prachtig Jersey rundvleespakket van Eyckenstein bestellen:

- 500 gram gehakt

- 250 gram braadworst

- 250 gram hamburgers

- 250 gram poelet

- 250 gram riblappen

- 250 gram magere lappen

- 1 schenkel (200 -300 gram)

- 250 gram bieflapjes

- 250 gram biefstuk

Het totaalgewicht van het pakket is ongeveer 2,5 kg. Het gewicht per product kan afwijken van bovenstaand overzicht, maar je krijgt altijd een eerlijk samengesteld pakket met vergelijkbare inhoud.