De blaadjes vallen van de bomen, de dagen korten… de herfst heeft haar intrede gedaan! Tijd dus voor een echt herfstbiertje. Herfstbock 'De Rode Toren' van de Utrechtse brouwerij De Leckere is vanaf nu weer verkrijgbaar bij BD-Totaal. Een geheel nieuw herfstbier in ons assortiment, ook van De Leckere, is de Dubbelbock 'Traiectinator'.

Herfstbock 'De Rode Toren' is een roodbruin ondergistend, biologisch bier met een krachtige geur van karamel en mout in de smaak (6,5% alc.). Deze herfstbock is vernoemd naar de gevangenistoren die in de middeleeuwen onderdeel uitmaakte van de tolsteegpoorten in Utrecht. Vanwege de rode kleur van de stenen van de toren, werd deze gevangenistoren ook wel de Rode Toren genoemd. Smokkelaars en handelaren die hun bieraccijnzen niet wilden afdragen werden hier opgesloten.

Dubbelbock 'Traiectinator' is een biologisch bier met een volle moutige karamelsmaak met een lichte ondertoon van chocola met een soepele en zuivere afdronk (8% alc.). De naam van dit bier verwijst naar 'Traiectum', de Romeinse naam voor de stad Utrecht, die in de Romeinse tijd eigenlijk nog geen stad was, maar een fort.