We hebben een bijzonder nieuw pizzadeeg in ons assortiment: Sourdough van het Engelse merk Deli Dough. Sourdough is een vegan zuurdedesem pizzadeeg, gemaakt van biologische bloem met een hoog eiwitgehalte voor super rekbaar deeg, gezuiverd water, Himalayan zout en 118 (!) jaar oude gefermenteerde gist, ook wel bekend als ‘Madre Gist’. Het ‘Madre’ gist dat al drie generaties wordt doorgegeven, laat het deeg gisten en zorgt voor een lekkere lichtzure smaak. Het gefermenteerde gist maakt de pizza ook lichter verteerbaar. De smaak van dit Sourdough pizzadeeg is zo goed dat het in 2020 zelfs winnaar van de UK Great Taste Awards was!

Het Sourdough pizzadeeg wordt diepgevroren geleverd. Een doosje bevat 2 deegbollen van elk 240 gram. Elke bol is individueel verpakt in een milieuvriendelijke folie zodat je het probleemloos in je vriezer kunt bewaren. We raden je aan het deeg bij ontvangst onmiddellijk in de vriezer te leggen. Ontdooid deeg kan je gekoeld bewaren, maar dient binnen 2 dagen te worden gebruikt.

Hoe maak je nu stap voor stap een lekkere Sourdough pizza?

  1. Haal je bol(len) pizzadeeg van tevoren uit de vriezer en zet de bol(len) in een grote schaal in de koelkast. In ongeveer 6 uur zal het pizzadeeg ontdooien en iets rijzen. 
  2. Verwarm de oven voor op 250º C, met daarin alvast een pizzasteen of zware bakplaat.
  3. Rek een ontdooide bol zuurdesem pizzadeeg uit tot een ronde pizzabodem van ongeveer 30 cm doorsnede. Voor het beste resultaat doe je dit met de hand in plaats van met een deegroller.
  4. Bestrooi de bakplaat of pizzasteen met bloem en bak de uitgerekte pizzabodem 3 minuten tot het deeg iets begint te rijzen.
  5. Haal de pizzabodem uit de oven, verdeel sappige tomatensaus met de onderkant van een grote bolle lepel over de bodem. 
  6. Verdeel jouw favoriete ingrediënten als topping op je pizza.
  7. Plaats de pizza terug in de oven. Als je de pizza op de steen of direct op de bodem van de oven legt, krijg je een extra knapperige korst.
  8. Bak de pizza ongeveer 8 minuten.
  9. Serveer je zelfgemaakte pizza bijvoorbeeld met stukken buffelmozzarella en besprenkel met verse pesto, net wat jij het lekkerst vindt.