Op verzoek van professionals uit de horeca hebben wij recent de biologische barista havermelk van Minor Figures opgenomen in ons assortiment. Deze uit Engeland afkomstige 100% plantaardige, biologische haverdrank is ontwikkeld door koffiespecialisten en voldoet aan alle eisen die een barista stelt aan het bereiden van een lekkere Latte Art. Deze haverdrank is romig en schuimig als hij wordt gemengd, maar zinkt of scheidt niet in de mok zoals andere zuivelalternatieven vaak doen. Bovendien verrijkt hij met precies de juiste hoeveelheid zoetheid (natuurlijke zoetheid van de haver, geen toegevoegde suikers!) de smaak van de koffie. Behalve in koffie kan je de haverdrank ook gebruiken bij cornflakes of havermout.

Waarom kiezen voor haverdrank in plaats van koemelk in de koffie?
De productie van havermelk door Minor Figures zorgt voor 0,47 kg CO2e. Dit is maar een fractie van de uitstoot die de productie van koemelk tot gevolg heeft. Bovendien compenseert Minor Figures deze geringe uitstoot met speciale projecten zoals het leveren van biogas in Vietnam. Op deze manier is Minor Figures een CO2-neutraal bedrijf. 

Plantaardige zuivel is bovendien ook gezond. Het bevat veel minder verzadigde vetten en weer meer onverzadigde vetten dan koemelk. Onverzadigde vetten zijn gezonde vetten die we nodig hebben om bepaalde vitamines binnen te krijgen.

Goed voor onze planeet en voor ons lichaam dus!