Eindelijk, de lente is begonnen! Tijd om weer eens lekker in de tuin aan de slag te gaan of je balkon gezellig te maken. Niet ver bij ons vandaan, in Doorn, maakt Bio-Kultura biologisch gecertificeerde potgrond en tuinaarde-compost. De potgrond is geschikt voor potplanten op balkon en terras, voor kamerplanten en om in te zaaien. Met de tuinaarde-compost kan je de borders in de (moes)tuin ophogen en er alle planten in laten groeien. En wat zo handig is: je hoeft niet zelf naar een tuincentrum te gaan om die zware zakken aarde te halen, maar bestelt ze gewoon mee met de rest van je boodschappen bij BD-Totaal. Lekker makkelijk!

De potgrond van Bio-Kultura bestaat uit mestcompost van biologisch gecertificeerde herkomst, boomschorscompost (dus geen groen- of GFT compost), kokosvezel, plantaardige voedingskorrel (zeewier), vulkanisch gesteentemeel (spoorelementen en mineralen) en veenmos.

De tuinaarde-compost van Bio-Kultura is een aarde op basis van twee hoogwaardige soorten compost: boomschorscompost en mestcompost. Doordat er biologische mest aan de tuinaarde is toegevoegd, is deze rijk aan voeding en sporenelementen. De verschillende soorten compost stimuleren het bodemleven in je tuin en zorgen voor een betere waterhuishouding. De aarde is vrij van kunstmest, ziektekiemen, onkruidzaden en restanten van bestrijdingsmiddelen. Alle ingrediƫnten zijn afkomstig van biologisch gecertificeerde bedrijven.

De tuinaarde bevat voldoende voedingsstoffen waardoor extra voeding niet nodig is, ook niet voor de moestuin. De tuinaarde is het hele jaar te gebruiken en blijft langere tijd goed zonder voedingsstoffen te verliezen.

N.B. Binnenkort zullen de producten van Bio-Kultura in een nieuwe kleurige verpakking worden geleverd.