Alle coronamaatregelen zijn opgeheven en dat merk je aan alle feesten die weer gevierd worden! Gezellige diners ter gelegenheid van huwelijken, verjaardagen, afstudeerfeesten, jubilea, pensioneringen……..Als er wat te vieren is, doen we dat weer heel graag. Een goede reden voor ons om ons assortiment dessertwijnen uit te breiden, zodat al die feestelijke etentjes sfeervol kunnen worden afgesloten met een heerlijke biologische dessertwijn. Naast de Heaven on Earth dessertwijn hebben we nu nog vier andere lekkere zoete afsluiters voor je diner.

Lunaria Bucefalo(0,75 l.): rijpe pluk van Montepulciano druiven, waarvan de strenge selectie al plaatsvindt in de wijngaard. Een deel van de druiven wordt gedroogd, met een hoog concentraat aan suikers en smaakstoffen als gevolg. Geen toevoeging van gisten en vinificatie op rvs. In de geur, maar ook in de smaak, zwarte bessen en amandelen. Mooie zachte, licht zoetige smaak met een lichte kruidigheid.
Moscate Spumante Dulce(0,75 l.): aantrekkelijke mousserende wijn. De geur is uitnodigend met de geur van zomerbloemen en indrukken van perzik. De smaak is fluweelzacht met een uitstekende balans tussen de zuurgraad en de zoetheid die karakteristiek is voor de Moscato. Fijne combinatie bij desserts of als aperitief bij vers fruit.
Piedra Luenga Pedro Ximenez (0,5 l.): deze sherry/dessertwijn is dik en romig maar ook elegant en rijk. Mooie veroudering op hout 5-8 jaar. Goede balans van suiker, zuurgraad en alcoholpercentage. Smaakt uitstekend met desserts waarin mokka of chocolade is verwerkt en is ook geweldig bij een kaasplankje.
En ‘last, but not least’ een heel bijzonder dessertwijn voor een heel bijzondere gelegenheid:
Tokaji Aszu 5 Puttonyos(0,5 l.): de kracht van deze biologische Hongaarse Tokaj zit hem in de briljante combinatie van het zoet en zijn zuren, gecombineerd met een waaier van aroma's, mede veroorzaakt door de aanwezigheid van de Botrytis Cinerea schimmel. Een pittige opening, complexe tonen van mandarijn, perzik en abrikoos, veel rozijntjes en walnoot. De zuurgraad is pittig met zijn 11,4 gram per liter maar de 152 gram restsuiker houdt hem prachtig in evenwicht! Levendig, gefocust, intens, en toch lichtvoetig. Deze 5 Puttonyos Tokaj kan met gemak vele decennia doorrijpen. Fantastisch als dessert ‘an sich’. Gouden combi met Stilton of Roquefort en kweepeergelei.