Het is bijna zomer, dus tijd om de BBQ weer aan te steken! In ons assortiment vind je alles wat je nodig hebt voor een heerlijke BBQ inclusief briketten van pure houtskool en aanmaakhoutwol van houtkrullen en plantaardige was (beide FSC gecertificeerd). Nieuw in ons vleesassortiment voor de BBQ zijn kipsticks van Kemper Kip (biologische kippenvleugels; naturel, piri-piri en kerrie) en kip chipolata worstjes van St. Hendrick (biologische voorgegaarde worstjes: naturel, Merquez en Toscaans). Het kippenvlees komt van kippen van diverse biologische pluimveehouders in Nederland. Voor wie liever geen vlees eet zijn de BBQ mix vegan en Superhero burger vegan van Wheaty leuke nieuwkomers in ons assortiment. De BBQ mix bestaat uit een vegan worst, vegan chorizo en een pittige vegan steak. De Superhero burger is stevig, sappig en lichtkorrelig. Zowel de mix als de burgers van Wheaty zijn gemaakt op basis van seitan (tarwe-eiwittextuur).

Als je je BBQ liever vega(n) wilt houden, geheel of gedeeltelijk, hier nog wat ideetjes.

-          Gepofte aardappelen of zoete bataat met bijvoorbeeld een kruidenroom- of tomatensausvulling.
-          Portobello’s, gemarineerd of gevuld met bijvoorbeeld roomkaas en stukjes rode paprika.
-          Suikermaïskolven met boter en kruiden.
-          Aubergine, in plakken en gemarineerd in olijfolie met knoflook, peper en zout.
-          Puntpaprika’s gevuld met bijvoorbeeld geitenkaas en walnoten.
-          Spiesen met falafel balletjes, afgewisseld met stukjes aubergine, paprika en cherry tomaatjes.
-          Spiesen met in blokjes gesneden tofu (al dan niet gemarineerd), afgewisseld met schijfjes courgette en cherry tomaatjes.
-          Parten ananas of nectarine . Door het grillen verdampt het water uit het fruit en wordt de smaak van het fruit heel intens, zoet en zomers!

Tot slot, lekkere sausjes voor bij de BBQ vind je hier.