Het is heerlijk om in de zomer de natuur in te gaan, maar stekende en bijtende insecten kunnen de pret soms bederven. Zo kunnen muggen en teken voor vervelende beten zorgen. Hoewel beten van een aantal muggensoorten en van teken niet pijnlijk zijn en je ze soms niet eens voelt, kunnen ze bacteriën, parasieten en virussen overbrengen. Gemiddeld één op de vijf teken in de Benelux is besmet met de Borrelia burgdorferi bacterie die de ziekte van Lyme veroorzaakt. We hebben in ons assortiment vier biologische producten van Care Plus opgenomen waarmee je je kan beschermen tegen insectenbeten of waarmee je je kan behandelen als je toch gebeten bent: anti-insectenspray, anti-tekenspray, tekentang van bio-based kunststof en een SOS-roller om je huid te kalmeren na een beet.

De anti-insectenspray van Care Plus bevat natuurlijke lemon eucalyptus extracten en geen DEET. De spray beschermt tot 6 uur effectief tegen allerlei insecten, waaronder muggen en knutten. De spray is geschikt voor kinderen vanaf 3 maanden en voor volwassenen. Kunststoffen zoals brilmonturen, fototoestellen en gelakte tafelbladen worden niet aangetast door deze spray.

De anti-tekenspray van Care Plus wordt gemaakt op basis van natuurlijke eucalyptus citriodora olie. Als je een risicogebied (bos, duin, tuin en heide) bezoekt, is het van belang om je huid zoveel mogelijk te bedekken (kleding, sokken, dichte schoenen) en daarbij de spray te gebruiken op de onbedekte delen van de huid. De spray beschermt tot 6 uur effectief tegen teken en is geschikt voor kinderen vanaf 3 maanden en voor volwassenen. Na een bezoek aan een risicogebied is het belangrijk het lichaam te controleren op tekenbeten. Als je toch bent gebeten is het correct verwijderen van de teek (binnen 8 uur) heel belangrijk. 

De tekentang van Care Plus is gemaakt van bio-based kunststof en speciaal ontwikkeld om de teek op een veilige, snelle en eenvoudige manier te verwijderen. Met het kleine gaatje aan de bovenkant kan je de tekentang makkelijk aan je sleutelbos bevestigen en heb je hem dus altijd bij je. De tang heeft 2 uitsparingen om de teek te kunnen slepen of scheppen waardoor samenknijpen of afscheuren van de teek voorkomen wordt. Geschikt voor het verwijderen van alle soorten teken, groot en klein.

De SOS-gel roller van Care Plus verkoelt, verzacht en kalmeert de huid na een insectenbeet of -steek (van een mug, wesp of paardenvlieg bijvoorbeeld). Hij werkt ook verzachtend na aanraking met de brandharen van de processierups of na een kwallenbeet. De gel bevat natuurlijke ingrediënten en zit in een bio-based plastic tube. De roller is te gebruiken vanaf 3 jaar.