​Een aantal maanden geleden was er nog een tekort aan zonnebloemolie. Inmiddels hebben we voldoende op voorraad staan en kunt u ruim bestellen met de komende feestdagen in zicht.

Je kunt zonnebloemolie gebruiken om in te bakken, te braden en te frituren, in dressings voor salades en in sauzen. Zonnebloemolie wordt - samen met bijvoorbeeld koolzaadolie, sojaolie of lijnzaadolie - ook gebruikt in mengsels van olie, bijvoorbeeld slaolie of frituurolie maar ook in de granola. De olie kan worden verhit tot 220°C.

Biologische high oleic zonnebloemolie wordt gemaakt uit high oleic zonnebloempitten en zijn ook afkomstig vanuit Europa, Rusland en buurlanden. De zonnebloempitten worden op lage temperatuur geperst en gefilterd. Omdat High Oleic zonnebloemolie een hoog oliezuurgehalte (C18:1)  heeft, is het uitermate geschikt voor langdurig verhitten en wordt deze olie hoofdzakelijk als geraffineerde zonnebloemolie verkocht.