Het is aspergetijd!

Bio boodschappenlijstje:
Voor 2 personen
  • 500 gr dunne asperges
  • 1 1/2 lt bouillon
  • 50 gr boter
  • 40 gr bloem
  • 2 eidooiers
  • 1 dl koffieroom
  • nootmuskaat
Bereiding
Stap 1:
Snijd de koppen van de asperges of en kook die in ± 10 minuten gaar in de bouillon.

Stap 2: Neem ze eruit en houd ze apart. Schil de rest en kook die ook gaar in de bouillon.
 
Stap 3: Pureer ze met een blender en voeg de puree weer toe aan de bouillon.
 
Stap 4: Smelt de boter, roer de bloem erdoor tot een geel papje en voeg daaraan, steeds roerend en geleidelijk de bouillon met de aspergepuree toe totdat deze wat gebonden is. Klop de dooier los met de room (beide op kamertemperatuur).
 
Stap 5: Voeg dit mengsel toe aan de soep en neem de pan van het vuur. Steeds blijven roeren.
 
Stap 6: Dan de asperge punten erbij en de soep op een zeer laag vuurtje warm laten worden. Eventueel wat zout en peper toevoegen en wat nootmuskaat erover stuiven.

Eet smakelijk!

Recept van Zuyderzee Asperges

Artikelen

578313
Nootmuskaat gemalen
Blauwe Huis
5x20 gr
92140
Eieren verpakt m
Groengilde
1x6 st