We hebben een simpele dahl van rode linzen gemaakt dat in slechts 25 minuten bereidt kan worden. Dit vegan recept is daarom perfect als je op zoekt bent naar een snel en eenvoudig te bereiden gerecht. Door de groene peper, de gember, het komijnzaad en de chai-kruiden van de YOGI TEA® Classic ontstaat er een gezond gerecht met een volle en pittige smaak, die wordt afgemaakt door de koriander. Chapatis, Naan of Basmatirijst zijn geschikt als bijgerecht.

Bio boodschappenlijstje:
Hoofdgerecht voor 2 personen, bereidingstijd 25 minuten.
  • 200 g rode linzen
  • 2 theezakjes YOGI TEA® Classic
  • 1½ theelepel zout
  • 1 ui
  • 1 groene peper
  • 20 g gember
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 150 g tomaten
  • 1½ theelepel ruwe rietsuiker
  • ½ bosje koriander
  • 4 eetlepels sojayoghurt
Bereiding
Stap 1:
Linzen samen met de theezakjes en het zout in 600 ml water aan de kook brengen. Bij lage tot matige temperatuur zonder deksel 15 tot 20 minuten laten pruttelen. Af en toe roeren.

Stap 2: Ui, groene peper en gember fijn hakken. Olie in een tweede warme pan doen en de gesneden groenten samen met het komijnzaad op matige temperatuur 5 tot 7 minuten roerbakken tot de ui glazig wordt.

Stap 3: Tomaten, suiker en de fijn gehakte korianderstengels erbij doen en nog eens 5 minuten laten stoven. Af en toe roeren en eventueel een beetje water erbij doen.

Stap 4: De gestoofde groenten bij de linzen doen (verwijder eerst de theezakjes) en goed roeren. Wat sojayoghurt en korianderblaadjes als topping op de dahl doen en met chapati, naan of basmatirijst serveren.

Recept van Yogi Tea

Artikelen

57050
Classic thee
Yogi Tea
6x17 blt
522752
Splitlinzen rood
Bedeco
1x5 kg
92464
Kokosolie geurloos emmer
Yakso
1x1 ltr
17160
Gember 100 gram
1x100 gr
57917
Komijnzaad heel
Blauwe Huis
1x1 kg