Heerlijk in combinatie met Pilsner!

Bio boodschappenlijstje
Hoofdgerecht, 4 personen, bereidingstijd 25 min

Ravigotesaus:

  • 1 ei
  • 1 rode ui
  • 1 augurk
  • 3 takjes peterselie
  • 1 el kappertjes
  • 4 el mayonaise
  • 4 el yoghurt
  • Sap van 1 citroen
  • Zout
  • Versgemalen peper
Bierbeslag:

  • 200 gram bloem
  • 200 ml Gulpener Pilsner
  • 1 ei
  • Zout
  • Versgemalen peper
Fish and Chips:

  • 600 gram kabeljauw
  • 3 el bloem
  • Olie om te frituren
  • Vastkokende aardappels
Bereiding

Stap 1:
Kook het ei hard in circa 8 minuten, haal de dooier eruit en wrijf het door een bolzeef.

Stap 2: Pel en snipper de rode ui.

Stap 3:
Snijd de augurk fijn.

Stap 4: Hak de peterselie en bieslook.

Stap 5:
Meng alle ingrediënten voor de saus.

Stap 6:
Snijd frieten van geschilde of ongeschilde schoongeboende vastkokende aardappels.

Stap 7: Bak ze eerst voor in olie van 160ËšC. Laat ze vervolgens uitlekken op keukenpapier.

Stap 8:
Bak de frieten vervolgens goudbruin en gaar in olie van 180ËšC.

Stap 9:
Klop intussen een beslag van de ingrediënten van het bierbeslag.

Stap 10:
Snijd de vis in dikke repen en haal ze door de bloem.

Stap 11:
Haal de vis door het bierbeslag en frituur de vis op 180ËšC goudbruin.

Stap 12:
Serveer de vis met de ravigotesaus en frieten.

Recept van Gulpener

Artikelen

56248
Pilsener
Gulpener
24x300 ml
279342
Kabeljauw DV 500 gr
Food4Good
1x500 gr
924605
Frituurolie High Oleic
LandGoed
1x1 ltr
53795
Kappertjes calabrese
Bioverde
6x180 gr
17375
Citroenen
1x1 st