Bio boodschappenlijstje
12 plakken, 25 minuten + 60 minuten bakken
  • 200 gr zachte boter
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren
  • 100 gr suiker
  • 100 gr sinaasappelhoning
  • 1 biologische handsinaasappel
Bereiding
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de cakeblik in.

Stap 2: Klop de boter zacht en voeg de suiker, de honing, de eieren en het zelfrijzend bakmeel toe.

Stap 3: Klop het mengsel luchtig in ongeveer 3 minuten.

Stap 4: Was de sinaasappel en rasp de schil.

Stap 5: Roer met een lepel de rasp door het beslag.

Stap 6: Giet het beslag in het cakeblik.

Stap 7: Bak de cake in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 60 minuten gaar.

Recept van de Traay.

Artikelen

550501
Sinaasappelhoning Italiaans
de Traay
1x350 gr
21415
Eieren wit 90 stuks
Bedeco
1x90 st
50411
Zelfrijzend bakmeel
Bedeco
1x5 kg
92350
Rietsuiker
D.N.B.
1x1 kg
17381
Sinaasappel cal 6-8
Pers/Hand
1x1 st