Bio boodschappenlijstje:
10 wafels, bereidingstijd 45 min.

Wafels:
- 500 g zoete aardappel
- 150 g tarwebloem
- 200 ml water
- 2 el neutrale olie
- 1,5 tl zout
- 1/4 tl gemalen peper
- Neutrale olie voor het wafelijzer

Jeanne's room:
- 1 vegan blauwe kaas Jeanne
- 1 sojayoghurt
- 1 teentje knoflook
- Zout naar smaak

Topping:
- 5 groene asperges
- 10 blaadjes munt
- Optioneel: 1 extra Jeanne

Bereiding:
Stap 1:
Meng de yoghurt met de Jeanne in stukjes en het teentje knoflook. Pas de hoeveelheid zout aan naar smaak. Zet opzij.

Stap 2: Schil de zoete aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze in water. Ze moeten erg zacht zijn. Afvoer.

Stap 3: Klop het water erdoor tot een puree. Voeg de olie toe en emulgeer, nog steeds al kloppend. Voeg zout en peper toe en klop.

Stap 4: Voeg al kloppend beetje bij beetje de bloem toe.

Stap 5: Olie het wafelijzer in en bak de wafels volgens de aanbevelingen op het apparaat. Laat ze nog even doorkoken, zodat ze goed bruin worden. Haal voorzichtig uit de pan.

Stap 6: Snijd de asperges in dunne plakjes (schil de onderkant indien nodig). Serveer de wafels warm, besprenkeld met Jeanne's room, met een paar stukjes rauwe asperge, in blokjes gesneden Jeanne voor extra smaak als u dat lekker vindt, en bestrooi met gehakte verse munt.

Recept van Jay&Joy

Artikelen

17008
Zoete bataat 200-600
1x1 kg
17124
Asperge groen
Per 250 gr
1x250gr
924605
Frituurolie High Oleic
LandGoed
1x1 ltr
50135
Tarwebloem BD
Bedeco
1x5 kg