Een heerlijke traktatie!

Bio boodschappenlijstje

Nagerecht, 6 personen, bereidingstijd 30 + min

  • ½ eetlepel vloeibare margarine
  • 6 (oude) bruine boterhammen
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 750 gram zachtzure appels
  • citroensap
  • ½ theelepel kaneel
  • 2 eetlepels havermout
  • 2 eetlepels jam zonder suiker

Keukengerei

Springvorm met een doorsnee van 20 cm

Bereiding

Stap 1: Warm de oven voor op 180 °C.

Stap 2: Bestrijk de springvorm met wat margarine.

Stap 3: Snijd de korsten van het brood. Rol de boterhammen met een deegroller wat platter en bekleed de wanden en bodem van de vorm hiermee.

Stap 4: Bak dit 10 minuten in de hete oven lichtbruin. Draai daarna de oven terug op 160° C.

Stap 5: Was de rozijnen en laat ze goed uitlekken.

Stap 6: Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in dunne partjes. Meng er wat citroensap en kaneel door.

Stap 7: Strooi de havermout over de broodbodem. Schik de parten appel in de vorm en strooi de rozijnen er tussen.

Stap 8: Bak de appeltaart in de hete oven in ca. 30 minuten gaar.

Stap 9: Roer de jam los met een beetje citroensap en druppel dit over de nog warme appels.

Stap 10: Laat de taart wat afkoelen en snijd hem in 6 punten.