Een vezelrijke pudding als feestelijke afsluiter.

Bio boodschappenlijst:

4 personen 30+ minuten nagerecht

  • 8 eetlepels chiazaad
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel kardemom
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 450 ml halfvolle melk of plantaardige melk
  • 1 doosje (250 gram) bevroren fruit, bijv. bessen, frambozen, kersen
  • 1 beker (500 gram) magere kwark vanille 0% vet
  • 4 topjes munt, optioneel

Bereiding:

  1. Meng het chiazaad met de kurkuma, de kardemom en het vanille-extract in een kom en roer de melk erdoor.
  2. Zet dit voor minimaal een uur afgedekt in de koelkast of tot het steviger wordt. 
  3. Prak met een vork de helft van het fruit fijn en meng dit door 3/4 van de kwark.
  4. Verdeel de helft van de chiapudding over 4 toetjesglazen. Schep daarop de kwark met fruit.
  5. Verdeel de rest van de chiapudding erover, daarop de rest van de kwark en garneer met de rest van het fruit.
  6. Garneer eventueel met verse munt. 

Artikelen

923549
Chia zaad (zwart)
D.N.B.
1x250 gr
57839
Kurkuma (geelwortel)
Blauwe Huis
5x40 gr
934211
Cardamom gemalen
Blauwe Huis
1x15 gr
21211
Halfvolle melk pak
Weerribben
1x1 ltr
270809
Bosvruchtenmix DV 300gr
Natural Cool
1x300 gr
206041
Kwark vol Vanille
Weerribben
1x500 ml