Lekker eten hoeft niet moeilijk te zijn. Gratineer de knolselderij na het koken en je hebt een heerlijk knapperig groentegerecht.

Bio boodschappenlijstje:

Hoofdgerecht, 2 personen, 30+ minuten

• 500 gram aardappelen
• 1 kleine knolselderij, ca. 500 gram
• 1 ei
• 150 ml halfvolle melk
• 40 gram geraspte belegen 30+ kaas
• peper, nootmuskaat
• 40 gram walnoten

Bereiding

1. Schil de aardappelen. Kook ze in een bodempje water in 20-25 minuten gaar.
2. Schil de knolselderij en snijd de groente in staafjes.
3. Kook de groente in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
4. Klop het ei los met 50 ml melk. Roer de geraspte kaas erdoor met wat peper en nootmuskaat.
5. Hak de walnoten grof.
6. Doe de afgegoten knolselderij in een ovenvaste schaal en verdeel de walnoten erover.
7. Schep het kaas-eimengsel erop.
8. Laat het gerecht onder een hete grill goudgeel kleuren.
9. Breng de rest van de melk aan de kook.
10. Maak van de aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree en geef dit bij de gratin.

Bron: Voedingscentrum


Artikelen

170001
Aardappel Twister grof
1x1 kg
17166
Knolselderij 500-1500 gr
1x1 st
92140
Eieren verpakt m
Groengilde
1x6 st
92376
Walnoten
D.N.B.
1x500 gr
93210
Melk vol houdbaar
LandGoed
1x1 ltr
23490
Geraspte kaas 1x100 gr
Weerribben
1x100 gr