Verwarmende soep voor als het weer kouder is.

Bio bestellijst

Voorgerecht, 4 personen, voorbereiding 15 min. En bereiding 25 min, vegan

  • ·         1 middelgrote pompoen
  • ·         2 appels
  • ·         1 ui
  • ·         +/- 1 l groentebouillon
  • ·         2 cm verse gember (geraspt)
  • ·         4 el (plantaardige) room
  • ·         olijfolie
  • ·         peper
  • ·         zeezout
  • ·         Optioneel
  • ·         bosui (fijngesneden)
  • ·         pompoenpitolie
  • ·         1 handje pompoenpitten
  • ·         tamari

Bereiding

1. Was de pompoen, verwijder de zaden en snij in blokjes. Was de appels, verwijder de klokhuizen en snij in stukjes.

2. Pel en snij de ui. Fruit de ui glazig in olijfolie. Doe er de pompoen en appel bij en laat kort meestoven. Overgiet met de bouillon totdat de ingrediënten net onderstaan en bewaar de rest. Dek af en breng aan de kook. Laat 25 minuten sudderen.

3. Was en rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan totdat ze lichtbruin kleuren. Blus af met wat tamari en zet apart.

4. Pureer de soep. Voeg nog wat bouillon toe als je de soep te dik vindt. Breng op

smaak met de vers geraspte gember, peper en zeezout.

5. Verdeel de soep over borden of kommetjes en werk ze af met de room. Voeg eventueel

nog wat pompoenpitolie toe en bestrooi met de geroosterde pompoenpitten en de fijngesneden bosui. Eet smakelijk!

Artikelen

17217
Pompoen oranje
Per stuk
1x1 st
53695
Bouillonblokjes
Rapunzel
15x8 st
932303
Amandel Cuisine z.s.kookroom
Ecomil
1x200 ml
92357
Pompoenpitten
D.N.B.
1x200 gr