Portabella’s zijn grote champignons die ideaal zijn om te vullen. Maar ze zijn ook dé perfecte vervanger voor een hamburgerbroodje. Je kunt de burger vullen met alles wat jou lekker lijkt. Ga jij deze sandwich binnenkort uitproberen?

Bio boodschappenlijstje

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen, bereidingstijd 15 min.

  • 4 portabellapaddenstoelen
  • 2 eetlepels olie
  • 1 kleine ui, heel fijngehakt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 75 g gepelde walnoten, heel fijngehakt
  • 3 eetlepels grof gehakte peterselie
  • 75 g vers broodkruim
  • Peper en zout
  • Citroensap

Kookgerei

  • Grillpan, barbeque, tosti-ijzer of oven.

Bereiding

Stap 1: Haal de steeltjes uit de portabella’s en hak ze fijn. Verhit 1 eetlepel olie in een kleine koekenpan en fruit de ui en knoflook zachtjes 3 minuten. Bak de fijngehakte steeltjes en walnoten 1 minuut mee.

Stap 2: Roer de peterselie en de broodkruimels erdoor en breng pittig op smaak met zout en peper en een heel klein beetje citroensap. Laat het mengsel al roerend afkoelen. Voeg als het mengsel wat droog aanvoelt een beetje water toe.

Stap 3: Prik de hoedjes van de paddenstoelen met een vork op 5 plaatsen in, bestrijk ze met de resterende eetlepel olie en wat citroensap en strooi er wat zout over. Sandwich de vulling tussen de paddenstoelen en druk goed aan.

Stap 4: Grillen: Dep eventueel het vrijgekomen vocht van de paddenstoelen en rooster de ‘sandwiches’ op de barbecue in ca. 12 minuten gaar. Keer ze regelmatig om en druk ze telkens met een spatel plat. Halveer de sandwiches. Lekker met een pesto of een linzendip.

Tip: Neem je ze mee voor een picknick of barbecue in de openlucht? Pak portabella sandwiches apart in huishoudfolie. Bewaar ze in de koelkast en neem ze gekoeld mee.


Artikelen

92370
Walnoten
D.N.B.
1x150 gr
17375
Citroenen
1x1 st
17270
Uien geel middel/grof
Per kilo
1x1 kg