Deze heerlijk Thaise soep is ook heel gemakkelijk om vegetarisch te maken!

Bio boodschappenlijstje:

4 personen, bereidingstijd 60 min.

  • 150 gram kippendij of plantaardige kipstukjes
  • 1 etl bouillonpoeder
  • 1 spaanse peper of 2 tl sambal
  • 1 etl zonnebloemolie
  • 40g quinoavlokken
  • 400ml kokosmelk
  • 200g panklare spinazie
  • 1 tl gedroogd korianderblad

Bereiding

Stap 1: Spoel de kippenpoot onder koud water af en leg deze in een pan met 4dl koud water en het bouillonpoeder. 

Stap 2: Breng aan de kook en laat 40 min sudderen tot het vlees gaar is.

Stap 3: Haal de kippenpoot uit het water en pluk (met twee vorken) het vlees eraf. Giet de bouillon door een zeef met keukenpapier om hem helder te krijgen.

Stap 4: Rol de peper tussen de handen (doe eventueel keukenhandschoenen aan), snijd de bovenkant eraf en klop de zaadjes eruit. Snijd de peper in dunne ringetjes.

Stap 5: Verhit de olie in een pan en fruit de peper (of sambal) op laag vuur met de quinoavlokken. 

Stap 6: Giet de bouillon en kokosmelk erbij en laat de soep 10 min zachtjes koken. 

Stap 7: Voeg de (vegetarische) kipstukjes, spinazie en koriander toe en kook de soep nog eens 3 minuten.

Eet smakelijk!

Recept van de Meesters van de Halm

Artikelen

51263
Quinoavlokken G.V.
de Halm
6x500 gr
172125
Pepers rood 100 gram
Per 100 gr
1x100 gr
112601
Spinazie verpakt
1x250 gr
92460
Zonnebloemolie koudgeperst
LandGoed
1x500 ml